Διάφορα κοινα καναρίνια – Ποικιλία Χρωμάτων

Διαθεσιμότητα: 3-7 ημέρες

Κωδικός προϊόντος: κ.κ-1 Κατηγορίες: ,

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μαγευτεί από τα καναρίνια, τόσο για το όμορφο κελάηδησμά τους, όσο και για τα εντυπωσιακά χρώματα. Σήμερα το καναρίνι είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο πτηνό κι αυτό οφείλεται στην εντυπωσιακή του εμφάνιση και τη μοναδική φωνή του.

Τα καναρίνια είναι από τα πρώτα πτηνά που άρχισαν να εκτρέφονται από τον άνθρωπο. Για πρώτη φορά ήρθαν στην Ευρώπη τον 15ο αιώνα μέσω Ισπανικών πλοίων που εξερευνούσαν τις κανάριες νήσους. Μετά από 500 και πλέον χρόνια εκτροφής το άγριο αρχέγονο καναρίνι πολύ λίγο μοιάζει με τα πολύχρωμα καναρίνια που έχουμε σήμερα στα σπίτια μας. Με την εκτροφή του καναρινιού αναπτύχθηκαν και οι διαφορετικές ράτσες του.

Γενικά τα καναρίνια σήμερα χωρίζονται σε Καναρίνια Εμφάνισης, Καναρίνια Χρώματος και Καναρίνια Φωνής και σε κάθε κατηγορία από αυτές υπάρχουν διάφορες ράτσες και ποικιλίες καναρινιών. Κάθε ράτσα εκτρέφεται σύμφωνα με τα πρότυπά της και ο εκτροφέας έχει και τους ανάλογους στόχους. Για το κελάηδισμά τους εκτρέφονται μόνο τα καναρίνια φωνής αν και όλα τα αρσενικά καναρίνια κελαηδάνε. Τα καναρίνια Χρώματος εκτρέφονται με σκοπό να αναδείξουν τα διαφορετικά χρώματα κάθε ποικιλίας, ενώ τα καναρίνια εμφάνισης δεν δίνουν βάση τόσο στο χρώμα όσο στο σωματότυπο της κάθε ράτσας. Εκτός από τις κατηγορίες αυτές και τις ράτσες υπάρχουν και τα κοινά καναρίνια που συνήθως τα αποκαλούμε αηδονόφωνα λόγω της δυνατής και μελωδικής φωνής τους. Αυτά τα καναρίνια μπορεί να έχουν οποιοδήποτε χρώμα ή σωματότυπο και δεν ανήκουν σε κάποια ράτσα αλλά μαγεύουν το ίδιο με τη φωνή και την ομορφιά τους.

Βάρος 1 kg
Κατασκευαστής

Brand

Animal Foods