Παπαγάλος σούπερμπ barraband

Διαθεσιμότητα: 4-10 ημέρες

Κωδικός προϊόντος: sbb-1 Κατηγορία:

Παπαγάλος superb (Polytelis swainsonii), ή Barraband’s parrot, Barraband’s parakeet, ή green leek parrot,  ανήκει στην οικογένεια (Psittacidae). Έχει κυρίως πράσινο φτέρωμα με μυτερή ουρά. Αυτό το πανέμορφο είδος παπαγάλου προέρχεται από τη νοτιοανατολική Αυστραλία – Zει σε δάση που βρίσκονται κοντά σε πηγές, με δέντρα.

Περιγραφή

Το χρώμα του είναι κυρίως πράσινο. O αυχένας έχει μπλε αποχρώσεις, το μέτωπο, ο λαιμός και τα μάγουλα είναι κίτρινα. Στη βάση φέρει μια πλατιά εγκάρσια κόκκινη λωρίδα.

Το κάτω μέρος του σώματος είναι πρασινοκίτρινο. Μια πλατιά λωρίδα πρασινωπού χρώματος περιβάλει τα μάτια, τα μάγουλα στο πάνω μέρος και συνεχίζεται στο πλάι του λαιμού μέχρι να ενωθεί με τον αυχένα.

Tα εξωτερικά πρωτεύοντα είναι μπλε, η κάτω πλευρά της ουράς μαύρη. Tο ράμφος είναι ροζ-κόκκινο, η ίριδα πορτοκαλοκίτρινη και τα πόδια γκρι.

Διαφορές

Tο θηλυκό δεν έχει κίτρινο και κόκκινο φτέρωμα, η περιοχή του προσώπου είναι ανοιχτό μπλε-πράσινο, το πηγούνι και ο λαιμός γκρι-πράσινο, το κάτω μέρος του σώματος είναι λαδί, οι μηροί πορτοκαλοκίτρινοι και η ίριδα κίτρινη. Το μέγεθός του είναι περίπου 40 cm, με μήκος φτερούγας 17-19 cm και μήκος ουράς: Το αρσενικό έχει μέγεθος από 21-26 cm και στο θηλυκό από 19-22 cm.

Διάρκεια ζωής

10 – 15 έτη

Κατασκευαστής

Brand

Animal Foods